Jumaat, 23 Disember 2011

Dedicated To Him

pesanan penaja : entry panjang
tak nak baca pun tak pa

aku buat entry ni nak dediacted kepada orang yang tengah kecewa
tak kisah la kecewa sebab putus cinta ka kecewa sebab bonus tak dapat ka kecewa sebab pangkat tak naik ka KECEWA sebab PMR teruk ka tak kisah la kecewa apa pun tapi asalkan ada kecewa 
so i make this entry for those yang tengah FRUST menonggeng giler


AKU NAK CAKAP 
JANGAN PERNAH KORANG KECEWA NO NO NO TO KECEWA
ok KECEWA tu perlu dalam hidup tapi jangan biarkan kekecewaan menghantui diri kita

'' jangan biarkan hidup anda diselubungi kecewa ''

yes aku nak cakap mana ada manusia tak pernah kecewa cakap meh dekat aku mana manusia yang tak pernah kecewa bohongla aku cakap kalau tetiba ada seorang manusia muncul depan aku dan cakap

'' AKU TAK PERNAH KECEWA AKU AKAN DAPAT APA AKU NAK WALAU MACAM MANA SEKALIPUN AKU TETAP TAK PERNAH KECEWA ''

pergh dengan sombong tahap GIGA MEGA DENCI CENTI MILLI MICRO NANO PICO boleh manusia tu berkata sebegitu memang aku pancong la kepala dia apa dia ingat dia TUHAN @ GOD @ ALLAH sampai boleh mengaku tak pernah kecewa.


kecewa tu satu anugerah yang Allah kurniakan untuk membantu kita menjadi insan yang lebih baik walau sejahat mana kita waktu lampau 
kecewa akan mengajar kita untuk berubah
believe it or not 
itulah hakikat so jangan lah mempertikaikan kenapa Allah biarkan aku kecewa kenapa aku yang dipilih untuk kecewa sebenarnya ada sebab kenapa diri kita dibiar merasa kecewa kerana kita boleh berubah untuk menjadi yang lebih baik dan ADA JUGA CERTAIN yang lepas kecewa dia berubah 100% jadi HANTU ada juga tapi jarang la 

bagi konteks aku kecewa dan berubah ke arah positif
maybe ada yang kecewa RESULT PMR down giler la kan so jangan lah kecewa macam hidup ni dah tak berguna hanya sebab slip PMR kita tak sebagus slip orang lain
come on dude it's just a small step to begin ur journey 
we can know how it feel
and
we can know how to express our feeling and to treat our feeling to become a better and a new one
when we know what is mean by FRUST

just a simple word
FRUST 
yang boleh matikan banyak hati manusia
ya kan ?
so DUDE wake up 
u can do it la i know u can everyone have the chance to change what they done
so u also has the chance to change ur life u got a chance
it's not too late for u
i know u can 
CHAIYOK 

so dude please wake up and be a new one 
make it our life simple jangan nak peningkan kepala dengan  trouble kan life kita
so enjoy ur life dude


TIPS NAK UBATI KECEWA
( ewah perasan habis aku macam aku ni doktor pakar hati pulak tapi tak pa la aku nak bagi juga so korang baca ja la okey )

  • elakkan dari duduk menyendiri cuba bergaul dalam keadaan orang yang ramai kalau boleh join la apa apa aktiviti as long benda tu boleh buat kita lupa kekecewaan yang kita alami and for sure aktiviti berfaedah bukan pergi clubbing ke partying ke rokoking ke dadahing ke make sure bukan benda tu.
  • cuba senyum walaupun perit
  • belajar terima kenyataan . redha dengan kuasa Allah sebab Allah lebih berhak dan tahu apa yang dia buat
  • jangan pernah berhenti berdoa 
  • luahkan rasa kecewa kepada orang yang boleh kita percaya dan yakin dia boleh bantu kita
  • tidurlah kalau tak tak tahu nak buat apa lagi
  • menangislah sampai kita rasa kecewa tu hilang menangis la dan jangan pernah malu untuk menangis
  • korang pergi wayang or pasang CD tengok cerita COMEDY pastu gelak puas puas lantak la apa orang nak cakap dekat kita yang penting kita puas
  • ambil punch bag kan then punch sampai korang terduduk
  • pergi laut bukan untuk bunuh diri yah tulis atas pasir benda apa yang buat kita kecewa dan biarkan air laut membawa ia pergi
  • baling batu dalam tasik yeah yang ni pun ok la juga
  • tulis blog semua apa yang kita kecewa tulis status FB benda apa yang kita kecewa TWEET la kekecewaan tu di TWITTER
ok fine tips mengarut tapi boleh la nak cuba no hal
so good luck 
selamat beramal
bye


p/s : aku buat entry ni untuk dia malas nak mention nama nanti dia kata aku caring sangat pulak kalau dia baca blog aku hope dia bangkitlah tapi kalau dia tak baca tak pa lah aku tak kisah aku share ja cerita ni so have a nice friday guys
aku nak pergi makan aku lapar
ok bye

jangan kecewa kecewa
gembira gembira sudah





Rabu, 21 Disember 2011

MR. B : Happy Birthday

dah cukup setahun sudah hubungan kita terjalin
kau lah yang menjadi temanku dikala aku sedih
kau lah yang menjadi pendengarku dikala aku bercerita
kau lah menjadi tempatku bersuka ria dikala aku happy
kau lah segalanya
tanpa kau aku pun mungkin masih seperti dulu
yang hanya akan meluahkan setiap inci perasaanku hanya pada sebuah diary busukku


ewah yeah aku berkata benar aku sangat mencintaimu dan selamanya
sudah setahun kita melalui kisah bersama 
sudah setahun kita gembira bersama
sudah setahun kita bersedih bersama
sudah setahun rupanya kau menjadi pendamping aku

kau buat aku jatuh cinta siang dan malam
kau buat aku tak tidur sampai pagi hanya ingin bercakap dengan mu
sehari aku tak melihatmu hidup aku tak sempurna
bagai mandi tak basah walupun basah ja
makan tak kenyang walaupun aku belasah nasi 5 pinggang
tidur tak lena even aku tidur sampai ke pagi

ok fine aku hanya nak ucap happy birthday to u and of course for me also
sebab wujudnya aku lah wujudnya kau kan
aku sangat sayang kau sayang sangat
sayang giler
aishhh kalau tak bercerita dengan kau sehari memang tak sah
so bersamaan

21.12.10
u be born
21.12.11
u one years old

happy birthday to u oh my prince frog
i love u till the end selagi kau mahu ada
happy birthday to u my BLOG 
blog yang banyak kisah aku coretkan
weyh aku sayang kau giler weyh walaupun blog ni tak sefemes blog lain weyh
aku sayang giler
so happy birthday my blog

p/s : nak juga aku bt entry birthday untuk blog aku ni walaupun mengarut habis ok fine...
sangat jiwang tahap tak hingat
ok bye

Selasa, 20 Disember 2011

De' Queen : Will You Marry Me?

tetiba ada seorang putera datang duduk melutut di hadapan anda dan berkata 


'' WILL YOU MARRY ME ? ''

apa yang korang nak cakap ?
korang nak cakap 

answer 1 . yes i do sambil terloncat loncat
answer 2 . yes i will sampai tersedak prince tu dengar ko cakap
answer 3. don't know nampak sangat kau tak suka dia
answer 4. hug and kiss him << jgn dok buat nah macam excited ja
answer 5. tertunduk malu malu malu kucing gitu ayu ja
answer 6 . kalau awak ikhlas jumpalah ibu dan ayah saya paling barakah
answer 7 . mengalirkan air mata dan tersenyum

which one do u want to give the answer for him ??
ewah 
bagi aku answer ke 5 dan 6 dan 7 tu lebih baik
hahhaha

sebab apa aku dapat idea nak tulis benda ni semuanya salah si TENGKU RAYHA la ni
adoii
pic ini


( otak mengelamun and bayang ada ka PRINCE FROG aku nak propose aku cam gini nanti )<<<menunjukkan kegatalan menjelma hapuskan dari minda

see him propose her 
aku pun dengan cik FAR HAYU mulalah nak berdrama sakan bawah caption pic ni
so jadi lah kami sebegini
nak tengok apa yang kami buat

LET'S CHECK IT OUT

BERMULA SEMUA HANYA KERANA SATU GAMBAR
dan melalut entah kemana
mulanya dari budak tu 
AMALINA YAAKUB tu la
suka merapu tak hingat dunia
biasalah lepasan SPM apa lagi boleh buat merapu ja kerja pastu ada pulak kawan yang sekepala jadi lah sebegini


merapu sungguh budak amalina and far hayu
boleh jadi novelis kalau begini caranya


 selamat masih ingat bukan muhrim yah kalau tak hingat memang hempuk dah


see sesedap anak tekak dia ja kata kami ni gila
weyh terasa tahu
kau dah menyentuh naluri perasaan ku
sampai hati giler
sob sob sob
aku fine itu dah gedix
kitaorang ni memang giler giler perangai tu baru dalam FB dekat luar in reality tak tengok lagi 
lagi la merapu tahap tak hingat


sesedap tangan kiri kanan dia ja nak delete comment aku yang bersusah payah aku fikir satu hari satu malam 60 jam 59 minit 45 saat
tahu 
jangan nak padam penat tau idea tu nak datang
penat aku dgn ayu bersusah payah menaip memikir mengutuk mengosip men what me lagi

yang tak tahan ayat melamar tu apa kejadahnya la yang kami bayangkan aduhai....
sangat teruk giler

bila orang yang baca comment comment kami tahap tak betul sah ada yang soseh soseh soseh
mengutuk alah macam aku tak tahu
mesti ada kata 

'' pergh gedix nya ''
'' apa lah nak jadi budak budak skrg ''
'' apa kejadahnya mereka ini ''
'' senget la ''
'' gatai nak kahwin dah ni depan ni ''
'' gumano ni anok anok ''
'' teman tak tahu nak cakap apo doh ''
'' huh !! ''

begitulah pandangan manusia tapi apa yang paling penting
I DON'T CARE
bebeh

so guys bye see ya

p/s : pic tu hanya lakonan semata mata tak betul pun saja ja actually pic suka suka dekat bowling rasanya tu aku belasah ja ambil milik temanku tak silap tu cousin dia yang agak rapat kot dengan dia aku pun tak pasti.


Isnin, 19 Disember 2011

Pelayaran Bermula

BISMILLAHHIROHMANIROHIM

mulakan hari anda dengan senyuman jangan pernah mulakan hari anda dengan butter penuh di gigi yah
dah masuk tengah hari dah ni
so aku dengan malas nak UPDATE blog sebab entah aku pergh malas giler sejak jadi budak lepasan SPM ni semua benda aku jadi malas sampaikan yang paling teruk nak makan pun malas asyik mengadap LAPPY then buka FB then BERTWEET pastu off lappy buka NOVEL yang aku baru beli then tertidur 

harian hidup aku yang BOSAN GILER
aku rasa aku boleh mati kebosanan la tapi selamat seminggu awal tu aku pergi 
BERLAYAR bersama PAK ALI'S FAMILY
wassup wassup bro
happy kemain muka semua orang yah termasuk muka aku walaupun muka yang sama sekali tidak ikhlas kerana letih

tujuan utama nak attend wed makcik aku tu dah alang alang melancong la apa tunggu lagi kannnnnnnn?????

dari KEDAH ke SHAH ALAM
ewah nak pergi BUKIT JELUTONG menginap rumah makgah aku
and yang paling teruk macam macam hal berlaku adoii buat aku rasa aiyaaa
paktam aku ni

boleh dia tersesat oh mak kau
kami geleng kepala ja la dah la dia drive slow giler beb maybe dia bawa tok and tokwan aku kot kan so slow giler memang sah kami yang konvoi reramai ni tertinggal dia
and dia pun terkontang kanting hahhahaa..

so sampai la juga rumah makgah aku yang biasa biasa ja korang jangan bayang rumah makgah aku tu macam palace pulak ok hanya rumah biasa bila aku kata biasa mean memang biasa biasa sahaja seperti rumah orang lain tapi mampulah memuatkan 8 keluarga macam tu alhamdulilah cukup muat

and aku dekat sana pergi OU je kerje 
tak sempat nak jelajah tempat lain semua letih kan
pergi OU beli beli barang makan and balik
and sesat juga tahu adoii paksu aku tu kemain lagi ingat dia tau rupanya dia tak tau adoii
GPS la teman kami semua 
giler betul nak pergi cari barang dia ja pun

so attend wed hari ahad , isnin tu kitaorang pergi PORT DICKSON
so not bad la boleh la
and transit dekat TELUK KEMAN or TELUK KEMANG aku keliru nama apa entah la aiyaaaaa and more surprising aku jumpa orang SEBIJI muka dia aku sesak nafas giler takut dia kang jadi satu masalah besar giler la kang aku pun penuh tata tertib menilik and jadi FBI tak bergaji dok scod dia tu and hampir berapa minit aku say YES not him aman dunia aku

ALHAMDULILAH

so lepas tu pergi lah 
CASA RACHADO
hotel kitaorang nak rest kan dekat sini


nice boleh la tempat dia bukan lah 5 star biasa biasa ja untuk orang yang sederhana macam kami semua dah cukup perfect dah tempat ni pun asalkan mengadap laut and ada swimming pool untuk si kenet kenet tu main it's more than enough


see budak budak happy habis and mak mak bapak bapak sekali join sekaki campur tambah plus tolak darab happy sama and aku langsung tak jejak dalam tu aku manusia yang FOBIA dengan SWIMMING POOL aku duk snap pic diorang and langsung duduk tu jauh jauh ja



budak ni sangat happy aku suka sungguh dia dah la banyak mulut 
mulut macam bertih jagung suka sungguh aku dengar dia cakap sebab aku memang suka tengok budak kecik cakap bayak rasa eeee geramnya tengok diorang


that is putera arab 
putera arab ke??
sangat tak boleh belah sesuka hati tangan kiri kanan aku ja nak type tapi ada aku kisah



damai petang hari


aku suka awan 
awan satu benda yang boleh buat hati aku yang tengah gundah tenang setenang air dalam cup yang tidak dikacau


sun tengah naik
menakjubkan aku sangat hargai ciptaan tuhan
aku terlalu bersyukur sebab aku lahir keatas dunia yang penuh ciptaan yang aku mampu kagum walaupun hanya seketika sebab hidup kita tak lama
hargailah selagi kita mampu hargai



I LOVE YOU SO MUCH
for those yang aku love dia
entah la siapa aku pun tak tahu

then balik dari PD aku transit dekat BJ lagi tapi without mama and abah aku
aku hanya dengan makcik and pakcik aku sahaja
ewah mama aku punyalah tak percaya anak dia boleh berdikari ok
jangan tak percaya mama
aku tak manja dah ok
and setahu aku aku bukan seorang yang manja
yeah thats right

lepas transit di BJ kami transit dekat PENANG pulak
jalan jalan dekat penang pulak
pergi queens bay #SHOPPING again
dapat lah aku satu jam biasa ja jenama polo kot
belasah ja lah dah orang belanja ambil walupun murah terima jangan banyak bunyi

then pergi BUKIT BENDERA
yes aku admit aku tak suka sebab aku takut naik benda alah tu aku seram
aku tengok dari bawah benda alah tu bergerak
CURAMMMMMMMMMM nye beb
seram aku takut nervous tahap giga ok
imagina la benda tu naik mencacak ok
aku ni bukan apa gentar sikit ja
tapi


tapi bila dah naik relax ar cheh tak rasa apa pun poyo la kau amalina
entah tak ada apa pun


angin atas sana best + awesome
tenang buat aku yang berserabut ni
ouchhhhhhh
kalau aku boleh jerit dah lama aku jerit untuk buang semua rasa aku lempar jauh



thats we're
naik BUGGY hahhahahaa
serius buggy tu dah macam nazak je
adoii

so end of our journey untuk HOLIDAY tahun ni
aku rasa la
and macam macam kisah yang berlaku yang aku tak sampai hati nak taip
so done 

SO ALHAMDULILAH aku balik dengan selamatnya
and terus DEMAM
bagus sungguh

p/s : hope korang pun enjoy dengan holiday korang ok aku hanya dalam negara ja korang mesti luar negara kan apa apa pun enjoy ok
we has one life one chance
so make the one chance u has to enjoy with ur life
throw ur sadness away and keep all the happiest on ur mind







Sabtu, 10 Disember 2011

Pelayaran Ikut Arah Mata Angin Bermula

aku selalu sebut word tu ja bila ada orang tanya aku nak pergi mana
sangat teruk jawapan aku sampai kawan aku naik muak dengan jawapan bajet bagus aku ja
actually aku malas nak cakap aku nak pergi mana so aku cakap je la jawapan tu
kawan aku nak marah silakan
korang nak rasa aku sengal silakan
korang nak fikir aku senget silakan

I DON'T CARE BEBEH


actually aku datang rumah MAKGAH aku nak attend wedding MAKCIK aku dekat 
tuttttttttttttttt
aku pun tak tahu dekat mana so aku tak boleh nak cakap dekat mana
datang sini macam macam hal yang berlaku and boleh buat aku rasa 
adoiiiii

BOSAN GILER
hahahhaa
walaupun agak bosan
tapi it's ok la
ada cousin cousin aku yang comel and nakal 
yang ada kalau tak mati kebosanan la aku

ni pun aku tulis blog ni ikhsan lappy cousin aku si 
budak yang tak cute 
aku tak bawa lappy so rasa oh dumb sangat menyesal tak bawak lappy
aduh bosan kot tak ada lappy aku 
sedih giler
buat muka sedih giler nak minta lappy cousin aku

hati aku memberontak nak menaip
nak fb
nak tweet

ececeh alasan lebih sedangkan pakai phone pun boleh
tapi lappy lagi nikmat wooo
nak tengok semua tu...

so bye
done for today

aku dah kalut cousin aku dah memberontak nak lappy dia..

byee

see ya

Ahad, 27 November 2011

Reception Jajat : Kedah

semalam cerita salomnization hari ni aku cerita reception dia pulak.
reception ja just simple buat dekat PAK ALI'S TERATAK VILLAS ( memandai ja aku kasi nama ) buat dekat rumah ja tak ada la buat sampai dekat HOTEL 23 STAR biasalah bersederhana 

hidup ni kadang kadang kena tahu keperluan dengan kemahuan dan kena juga tengok adakah kita berkemampuan kalau kita mampu kita buat la lebih kalau tak better jangan mencuba nanti teruk.

LET'S WE START THIS EVENT


kompang dipalu pengantin baru duduk bersanding tersipu diam...
la la la aku tak ingat lirik dah lantak la apa pun lirik dia yang penting event ni berjalan dengan smoothly... licinnn....
so jom jemput makan hadirin dan hadirat yang dijemput sekalian...
siapa yang datang kenduri ni mesti aku tak payah cerita kan macam mana wedding ni .


korang haus tak.. jom minum. aku ciplak pic dari paktam aku ja ni aku ni ada camera tapi camera aku hari tu dijadi hak milik cousin cousin aku entah diorang duk snap pic diorang sendiri aku tak kisah pun suka hati korang la asalkan korang bahagia.


ni lah yang berlaku bila camera ditangan mereka mereka yang COMEL ni.
korang perasan tak cuba tengok pic budak kecik baju purple yang lelaki tu senyum..
>_< senyum ada makna tu perasan tak senyum mengoda gitu.


actually pic aku pun ada terlekat juga biasalah bila jumpa kaki tangkap gambar semua jadi lah macam ni. 


dua anak dara berjalan ehhh bukan anak dara dah dah jadi mak mak dah makcik makcik aku ni berbaju purple berjalan melangkah penuh gaya dan anggun untuk menghadiri wedding adik kesayangan mereka..


muka tua my beloved beloved beloved too loved GRANDMA..
ni la tok aku... aku hanya ada satu ja tok and satu ja tokwan orang lain for sure ada dua tapi aku ada satu ja.
bagi aku satu pun dah cukup and tersangat cukup dah... cukup dah dengan LOVE yang diorang prepare untuk anak cucu diorang...


FOR SURE aku nak said THANKS la dekat MY BFF datang kenduri makcik aku ni ingatkan BFF aku semua tak nak datang even bukan kenduri aku pun korang datang juga..
that's why aku benci korang giler kot.

ni senyuman SPM kata paktam aku entah apa-apa senyum SPM aduh... cuak je rasa.

dah kita masuk ORANG yang PENTING dalam EVENT ni perlu ada semestinya..
dapat title PUAN dah

PUAN HAJAR
&
ENCIK MAZNI

tak ada dua ni ingat boleh panggil kenduri kahwin ka mana ada orang yang nak kahwin sorang-sorang kot kot la bersanding sorang-sorang ke ada ke orang nak? tapi hari tu ada kot artis malaysia yang kahwin bersanding sorang suami dia buzy <<< how dare his husband did to her.. kejam kot buat macam tu. baca dekat beautifulnara.com. korang boleh la try search tengok. <<< masuk bab gosip dah.


look DIFFERENCE giler..... 
kalau aku memang tak tahu ni makcik aku silap hari bulan aku ingat dia orang lain dah aku ni pun kadang kadang macam sengal ja boleh aku tak ingat nama cousin cousin aku hari tu boleh aku take 10 second nak ingat nama diorang aduh tak ke susah tu.


> bila berdua <
( ambil tajuk album )
nice couple
nak tahu kisah cinta diorang tanya lah diorang aku tak tahu even kalau aku tahu pun tak nak aku cerita... privacy orang cakap...
sebab kisah cinta ni biarlah antara couple tu ja yang tahu kita yang orang luar ni tak payah nak menyibuk sangat kang cerita lebih-lebih kang jadi macam yang putus tunang tu kan apa nama blog dia tu entah dengan soccer's player nama apa entah aku tak kenal la. lupa.. << amnesia sebentar... whatever tak suka jaga tepi kain orang kain aku sendiri pun belum cukup perfect lagi.


actually aku kena jadi pengapit sebab tak ada siapa nak jadi pengapit acik aku. so aku yang chubby + ugly ni lah kena pergi jadi pengapit makcik aku walaupun aku ni '' PEMALU'' sangat ok <<< bajet macam aku ni pemalu ja. tapi dumb seriusly aku agak pemalu di reality tapi kawan aku cakap dia tak percaya aku pemalu oh my gosshhh kau tak percayakah aku pemalu wahai kawanku?
apa apa apa apa aja.


aku rasa aku pakai outfit ni nampak buruk giler ish. dah serupa .... aku pun tak tahu nak cakap apa. orang tak cantik pakai apa pun bukan nya cantik pun. so just enjoy ur life.
aku tak kisah pun orang nak kutuk aku ada ku kisah.

so 
~ THE END ~ 
for the reception nanti aku cerita reception dekat sebelah lelaki pulak ok kalau aku ada pic and aku rajin nak tulis kalau tak memang aku tak update la apa yang berlaku dekat sana.

........ hopefully dapat la pergi kenduri dekat sana ......

so 

BERBAHAGIALAH DENGAN ALAM PERKAHWINAN
U SUCH A NICE WOMAN I HAD KNOW SO U DESERVE TO BE WITH A NICE MAN TOO.
HOPEFULLY U HAPPY AND ALWAYS SMILE ON UR FUTURE
BELIEVE IT UR FAMILY ALWAYS BESIDE U EVEN U NEVER NOTICE IT.


P/S : blog AMALINA YAAKUB >>>>> lavender498032.blogspot.com semuanya kisah yang berlaku dalam hidup aku tak kira kisah tu kecil atau besar aku tetap akan tulis so aku tak pernah mengharapkan orang baca blog aku sebab aku tulis blog ni bukan nak tinggikan traffic atau apa bukan juga nak kejar kefemesan atau kepepoloritian aku hanya seorang penulis blog yang sangat tegar dan aku hanya menulis apa yang aku rasa tak ada maksud apa-apa.
kalau korang rasa menyampah pun insyaallah aku tak kisah. 

and this MY LIFE and for sure MY DIARY just dia lebih public thats all..

ok bye.










Sabtu, 26 November 2011

Solemization Jajat

tepat jam 9 malam ( kot agak je )
19.11.2011...
rumah HAJI ALI and HAJJAH FATIMAH
meriah dengan anak anak cucu cucu adik adik kakak kakak abang abang makcik makcik pakcik pakcik dato dato datin datin tan sri puan sri
menyambut bakal menantu yang ke10 ( not sure belasah je )
TAHNIAH my aunty and for our new uncle.. welcome to PAK ALI'S FAMILY..


pic dari camera murah aku ja jangan la duk mengutuk kata pic tak clear.. sadis tahu bila nak dapat beli DSLR aku pun tak tahu la tunggu la aku berjanggut dulu la kot baru nak dapat aku rasa hurmm.. mimpi hanya mimpi semata-mata...
ada pic cantik tapi dekat paktam aku semunaya dia kan PHOTOGRAPHER boleh la sesiapa nak suruh dia jadi wedding's photographer korang..( promote ) SHUHAIMI PHOTOGRAPHER ... <<<< memandai ja aku.. ada ku kisah nak tulis juga korang nak cakap apa.. 

this picture from my uncle... dh dpat...
guna DSLR pics tak cantik pun jadi cantik so tak payah susah susah nak pertikaikan pic tu kurang cahaya la kurang fokus la... whatever la kan..


that it's my aunty..
HAJAR ada orang cakap muka acik aku ni iras aku tapi aku rasa tak kot dia cantik lagi aku ni hurmm orang pandang pun tak nak ..

THE BIG DAY FOR HER
actually aku firstly macam tak percaya ja acik aku nak kahwin sebab aku rasa macam acik aku muda lagi aku pun terkejut juga ye la baru 24 TAHUN kot dah nak kahwin itu la jodohkan apa boleh buat ALLAH dah tentukan tapi alhamdulilah jodoh acik insyallah dengan orang yang baik yakin lah 

'' wanita yang baik untuk lelaki yang baik ''

yakin dengan kata-kata kita jumpa jalan hidup kita.

back to this EVENT
mostly about this event aku suka sebab aku relax ja besalah SPM'S VICTIM katakan mana ada orang nak marah kalau aku relax... tapi aku tolong juga ok jangan ingat aku malas akulah '' paling rajin '' KOT.. 
apa nama kedai yang diorang tempah pelamin aku tak ingat memang aku tak tahu pun sebenarnya so abaikan je la.
yang penting CANTIK..


aku suka pelamin ni sebab nampak cantik tak messy dengan benda-benda alah nampak simple tapi seriously gabungan warna and cara susun bunga dia superb apa yang aku tengok simple je buat benda ni tapi hasil dia memang takjub la.. nampak moden macam dalam taman bunga pulak.

bagi aku la pelamin tu nice bagi korang tu aku tak tahu la taste masing-masing bagi aku yang sederhana dah cukup baik tak payah nak GRAND sangat nanti tak kemana juga betul.
'' BERSEDERHANA ITU LEBIH BAIK '' ( bercita cita nak jadi pakar psychologist ewah macam boleh ja silap langkah aku di psyco kan


CONGRATULATION cik jat u look sangat sangat cantik ( tak boleh tulis word CANTIK besar besar nanti acik aku perasan tak ke susah )
in white suit....
nampak sepadan gitu macam pinang dibelah pisau gitu....



SEMOGA ACIK n PAKCIK BAHAGIA
SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU...


ni dengan makcik makcik aku sedunia paling baik sedunia lah...
best ada makcik macam diorang ni sangat memahami <<< puji lebih je 
tapi tak ada maksud tersirat bila aku puji aku betul-betul maksudkan takkan pernah ada maksud lain insyaallah tak ada.


semua muka EXCITED kalah bride tahu...
paksu aku lah orang yang paling excited dia la paling lawak suka ja buat benda pelik pelik adoiii paksu aku tu giler giler perangai tapi garang juga aku rasa entah la garang ke idak nak tahu pergi selidik pekerja dia ka student dia ka tanya dia garang ka idak.


ni lahhh ZARITH AISHA
budak paling suka BERPOSING believe it or not this is truth
dia sangat ramah tamah mesra alam habis la semua orang dia cakap dia tak kisah siapa kita yang pemalu ni patut belajar dari dia macam mana dia boleh jadi peramah.
budak nya comel ja aku suka ja aku ni semua orang aku suka ja asalkan orang tu baik dan tahu respect aku... so aku boleh ja baik aku ni tak ada la seteruk mana pun.


Photobucket

~ THE END ~

ucapan aku sebagai seorang yang berumur 17 tahun :
ehem ehem ehem

'' sometime the greatest relationship are the ones u never expected to be in. the ones that sweep u off ur feet and challenge every view u've every had ''

'' my greatest wish for the two both of u is that through the years ur love for each other will so deepen and grow, that years from now u will look back on this day, as the day u loved each other the least ''

so bye.. itu sahaja ucapan saya.... 
peace : :D

the reception hari lain aku cerita..
dah penat aku nak pergi study..
bye..

pic credit to SHUHAIMI ABU BAKAR 








Sabtu, 1 Oktober 2011

De' Queen : Baking Chocolate Cake





FRIDAY
30.09.2011
be the last day of SEPTEMBER and be the party of DE' QUEEN
hehehehe...
awesome day guys...
best kan sekali-sekali porak perandkan dapur ..
hahahaha..
hancus deh dibuat kita 8 orang hahaha..
first time 8 orang DE' QUEEN berkumpul semua. awesome la...
boleh la porak perandakan lagi ye hhahaha...

are-u
rayhan
rayha
ateen
syafika
miera
ziemah
amalina

so Let's Begin The Party...
The Majlis Amal



jom mulakan kita buat 
CAKE CHOCOLATE DE' QUEEN
bertungkus lumus ya anak anak dara buat kerja sampai tak ingat dunia
ewah gaya macam rajin je diorang ni hehehe...
ye ke rajin
ubelievable


so first step korang masuk 
tepung gandum 2 cawan
serbuk chocolate 3/4 cawan
then..
aku tak ingat dah apa yang diorang masuk ahhaha..
aku lupa.. sorry terkena amnesia heheh


lihatlah SI bahu HITAM sangat rajin ok..
hehehe...
apa yang dia putarkan aku pun tak tahu apa benda.
yang aku ingat
telur 2 biji 
garam 1 sudu kecil tapi half ja
gula 2 cawan
then 
esen vanila
susu cair 1 cawan..
lebih kurang macam tu la..
ingat-ingat lupa ja..
sebab aku memang tak reti buat so my sifu yang buat aku tengok ja



then sementara nak tunggu cake tu siap kitaorang apa lagi snap pic la
memang kitaorang semua tak boleh lari dari camera heheh
kemana kami pergi mesti wajib ada camera wajib tu
tak boleh berganjak 
entah apa apa yang diorang ni buat aku pun tak tahu la
dah macam ish ish
'' no comment ''



'' ting ''
our cake ready to serve
lihatlah bertapa tekunya semua muka pandang cake tu..
semua muka lapar ja aku tengok 
kesian diorang mahu tak lapar lama kena tunggu hehehe



so the jugde macam mana
ok ke tidak cake ni dibuat anak anak dara 8 orang ni
hopefully sedap la ya
sebab aku dah tak mampu rasa sebab aku tengok banyak sangat cake naik pening kepala 
biasalah benda yang aku buat bukan aku nak makan sangat pun



yum yum yum
yummy
sedap kan... hehhehe...
tapi topping tu worst sikit..



yang ni pun wajib ada hehehe
tak boleh tak ada..

'' BIK MIRNA goreng friesnya hehehe ''
bik mirna tersangatlah rajin ok hehehe membantu hehehe
iye ke bik mirna membantu ??
kui kui kui...

so done for that day...
nanti kita buat lagi ya nak buat apa pulak ??
hehehe...
kita buat pancake pulak ye hehehe....

bye bye bye.. see ya..

p/s : nak cakap bik mirna dah balik indonesia sudah hehehe,, tak de siapa sudah ya nak jadi maid kita dah hehehe.. tapi nanti for sure dia balik sini balik klau kita nak masak lagi hehehe....