Sabtu, 26 November 2011

Solemization Jajat

tepat jam 9 malam ( kot agak je )
19.11.2011...
rumah HAJI ALI and HAJJAH FATIMAH
meriah dengan anak anak cucu cucu adik adik kakak kakak abang abang makcik makcik pakcik pakcik dato dato datin datin tan sri puan sri
menyambut bakal menantu yang ke10 ( not sure belasah je )
TAHNIAH my aunty and for our new uncle.. welcome to PAK ALI'S FAMILY..


pic dari camera murah aku ja jangan la duk mengutuk kata pic tak clear.. sadis tahu bila nak dapat beli DSLR aku pun tak tahu la tunggu la aku berjanggut dulu la kot baru nak dapat aku rasa hurmm.. mimpi hanya mimpi semata-mata...
ada pic cantik tapi dekat paktam aku semunaya dia kan PHOTOGRAPHER boleh la sesiapa nak suruh dia jadi wedding's photographer korang..( promote ) SHUHAIMI PHOTOGRAPHER ... <<<< memandai ja aku.. ada ku kisah nak tulis juga korang nak cakap apa.. 

this picture from my uncle... dh dpat...
guna DSLR pics tak cantik pun jadi cantik so tak payah susah susah nak pertikaikan pic tu kurang cahaya la kurang fokus la... whatever la kan..


that it's my aunty..
HAJAR ada orang cakap muka acik aku ni iras aku tapi aku rasa tak kot dia cantik lagi aku ni hurmm orang pandang pun tak nak ..

THE BIG DAY FOR HER
actually aku firstly macam tak percaya ja acik aku nak kahwin sebab aku rasa macam acik aku muda lagi aku pun terkejut juga ye la baru 24 TAHUN kot dah nak kahwin itu la jodohkan apa boleh buat ALLAH dah tentukan tapi alhamdulilah jodoh acik insyallah dengan orang yang baik yakin lah 

'' wanita yang baik untuk lelaki yang baik ''

yakin dengan kata-kata kita jumpa jalan hidup kita.

back to this EVENT
mostly about this event aku suka sebab aku relax ja besalah SPM'S VICTIM katakan mana ada orang nak marah kalau aku relax... tapi aku tolong juga ok jangan ingat aku malas akulah '' paling rajin '' KOT.. 
apa nama kedai yang diorang tempah pelamin aku tak ingat memang aku tak tahu pun sebenarnya so abaikan je la.
yang penting CANTIK..


aku suka pelamin ni sebab nampak cantik tak messy dengan benda-benda alah nampak simple tapi seriously gabungan warna and cara susun bunga dia superb apa yang aku tengok simple je buat benda ni tapi hasil dia memang takjub la.. nampak moden macam dalam taman bunga pulak.

bagi aku la pelamin tu nice bagi korang tu aku tak tahu la taste masing-masing bagi aku yang sederhana dah cukup baik tak payah nak GRAND sangat nanti tak kemana juga betul.
'' BERSEDERHANA ITU LEBIH BAIK '' ( bercita cita nak jadi pakar psychologist ewah macam boleh ja silap langkah aku di psyco kan


CONGRATULATION cik jat u look sangat sangat cantik ( tak boleh tulis word CANTIK besar besar nanti acik aku perasan tak ke susah )
in white suit....
nampak sepadan gitu macam pinang dibelah pisau gitu....



SEMOGA ACIK n PAKCIK BAHAGIA
SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU...


ni dengan makcik makcik aku sedunia paling baik sedunia lah...
best ada makcik macam diorang ni sangat memahami <<< puji lebih je 
tapi tak ada maksud tersirat bila aku puji aku betul-betul maksudkan takkan pernah ada maksud lain insyaallah tak ada.


semua muka EXCITED kalah bride tahu...
paksu aku lah orang yang paling excited dia la paling lawak suka ja buat benda pelik pelik adoiii paksu aku tu giler giler perangai tapi garang juga aku rasa entah la garang ke idak nak tahu pergi selidik pekerja dia ka student dia ka tanya dia garang ka idak.


ni lahhh ZARITH AISHA
budak paling suka BERPOSING believe it or not this is truth
dia sangat ramah tamah mesra alam habis la semua orang dia cakap dia tak kisah siapa kita yang pemalu ni patut belajar dari dia macam mana dia boleh jadi peramah.
budak nya comel ja aku suka ja aku ni semua orang aku suka ja asalkan orang tu baik dan tahu respect aku... so aku boleh ja baik aku ni tak ada la seteruk mana pun.


Photobucket

~ THE END ~

ucapan aku sebagai seorang yang berumur 17 tahun :
ehem ehem ehem

'' sometime the greatest relationship are the ones u never expected to be in. the ones that sweep u off ur feet and challenge every view u've every had ''

'' my greatest wish for the two both of u is that through the years ur love for each other will so deepen and grow, that years from now u will look back on this day, as the day u loved each other the least ''

so bye.. itu sahaja ucapan saya.... 
peace : :D

the reception hari lain aku cerita..
dah penat aku nak pergi study..
bye..

pic credit to SHUHAIMI ABU BAKAR 








Tiada ulasan: