Isnin, 19 Disember 2011

Pelayaran Bermula

BISMILLAHHIROHMANIROHIM

mulakan hari anda dengan senyuman jangan pernah mulakan hari anda dengan butter penuh di gigi yah
dah masuk tengah hari dah ni
so aku dengan malas nak UPDATE blog sebab entah aku pergh malas giler sejak jadi budak lepasan SPM ni semua benda aku jadi malas sampaikan yang paling teruk nak makan pun malas asyik mengadap LAPPY then buka FB then BERTWEET pastu off lappy buka NOVEL yang aku baru beli then tertidur 

harian hidup aku yang BOSAN GILER
aku rasa aku boleh mati kebosanan la tapi selamat seminggu awal tu aku pergi 
BERLAYAR bersama PAK ALI'S FAMILY
wassup wassup bro
happy kemain muka semua orang yah termasuk muka aku walaupun muka yang sama sekali tidak ikhlas kerana letih

tujuan utama nak attend wed makcik aku tu dah alang alang melancong la apa tunggu lagi kannnnnnnn?????

dari KEDAH ke SHAH ALAM
ewah nak pergi BUKIT JELUTONG menginap rumah makgah aku
and yang paling teruk macam macam hal berlaku adoii buat aku rasa aiyaaa
paktam aku ni

boleh dia tersesat oh mak kau
kami geleng kepala ja la dah la dia drive slow giler beb maybe dia bawa tok and tokwan aku kot kan so slow giler memang sah kami yang konvoi reramai ni tertinggal dia
and dia pun terkontang kanting hahhahaa..

so sampai la juga rumah makgah aku yang biasa biasa ja korang jangan bayang rumah makgah aku tu macam palace pulak ok hanya rumah biasa bila aku kata biasa mean memang biasa biasa sahaja seperti rumah orang lain tapi mampulah memuatkan 8 keluarga macam tu alhamdulilah cukup muat

and aku dekat sana pergi OU je kerje 
tak sempat nak jelajah tempat lain semua letih kan
pergi OU beli beli barang makan and balik
and sesat juga tahu adoii paksu aku tu kemain lagi ingat dia tau rupanya dia tak tau adoii
GPS la teman kami semua 
giler betul nak pergi cari barang dia ja pun

so attend wed hari ahad , isnin tu kitaorang pergi PORT DICKSON
so not bad la boleh la
and transit dekat TELUK KEMAN or TELUK KEMANG aku keliru nama apa entah la aiyaaaaa and more surprising aku jumpa orang SEBIJI muka dia aku sesak nafas giler takut dia kang jadi satu masalah besar giler la kang aku pun penuh tata tertib menilik and jadi FBI tak bergaji dok scod dia tu and hampir berapa minit aku say YES not him aman dunia aku

ALHAMDULILAH

so lepas tu pergi lah 
CASA RACHADO
hotel kitaorang nak rest kan dekat sini


nice boleh la tempat dia bukan lah 5 star biasa biasa ja untuk orang yang sederhana macam kami semua dah cukup perfect dah tempat ni pun asalkan mengadap laut and ada swimming pool untuk si kenet kenet tu main it's more than enough


see budak budak happy habis and mak mak bapak bapak sekali join sekaki campur tambah plus tolak darab happy sama and aku langsung tak jejak dalam tu aku manusia yang FOBIA dengan SWIMMING POOL aku duk snap pic diorang and langsung duduk tu jauh jauh ja



budak ni sangat happy aku suka sungguh dia dah la banyak mulut 
mulut macam bertih jagung suka sungguh aku dengar dia cakap sebab aku memang suka tengok budak kecik cakap bayak rasa eeee geramnya tengok diorang


that is putera arab 
putera arab ke??
sangat tak boleh belah sesuka hati tangan kiri kanan aku ja nak type tapi ada aku kisah



damai petang hari


aku suka awan 
awan satu benda yang boleh buat hati aku yang tengah gundah tenang setenang air dalam cup yang tidak dikacau


sun tengah naik
menakjubkan aku sangat hargai ciptaan tuhan
aku terlalu bersyukur sebab aku lahir keatas dunia yang penuh ciptaan yang aku mampu kagum walaupun hanya seketika sebab hidup kita tak lama
hargailah selagi kita mampu hargai



I LOVE YOU SO MUCH
for those yang aku love dia
entah la siapa aku pun tak tahu

then balik dari PD aku transit dekat BJ lagi tapi without mama and abah aku
aku hanya dengan makcik and pakcik aku sahaja
ewah mama aku punyalah tak percaya anak dia boleh berdikari ok
jangan tak percaya mama
aku tak manja dah ok
and setahu aku aku bukan seorang yang manja
yeah thats right

lepas transit di BJ kami transit dekat PENANG pulak
jalan jalan dekat penang pulak
pergi queens bay #SHOPPING again
dapat lah aku satu jam biasa ja jenama polo kot
belasah ja lah dah orang belanja ambil walupun murah terima jangan banyak bunyi

then pergi BUKIT BENDERA
yes aku admit aku tak suka sebab aku takut naik benda alah tu aku seram
aku tengok dari bawah benda alah tu bergerak
CURAMMMMMMMMMM nye beb
seram aku takut nervous tahap giga ok
imagina la benda tu naik mencacak ok
aku ni bukan apa gentar sikit ja
tapi


tapi bila dah naik relax ar cheh tak rasa apa pun poyo la kau amalina
entah tak ada apa pun


angin atas sana best + awesome
tenang buat aku yang berserabut ni
ouchhhhhhh
kalau aku boleh jerit dah lama aku jerit untuk buang semua rasa aku lempar jauh



thats we're
naik BUGGY hahhahahaa
serius buggy tu dah macam nazak je
adoii

so end of our journey untuk HOLIDAY tahun ni
aku rasa la
and macam macam kisah yang berlaku yang aku tak sampai hati nak taip
so done 

SO ALHAMDULILAH aku balik dengan selamatnya
and terus DEMAM
bagus sungguh

p/s : hope korang pun enjoy dengan holiday korang ok aku hanya dalam negara ja korang mesti luar negara kan apa apa pun enjoy ok
we has one life one chance
so make the one chance u has to enjoy with ur life
throw ur sadness away and keep all the happiest on ur mind







Tiada ulasan: