Khamis, 29 November 2012

De' Queen : Outing

Assalamualaikum
hye peeps



yeay TUESDAY kami outing lagi, nak cakap aku sangat sangat rindu korang An,Ah,Pikah. yeah macam biasa yang selalu outing sesama kami berempat ja lah yang lagi tiga busy dengan kehidupan masing masing macam tu la muka semua kan yang busy mentang mentang dah ada anak nak kena jaga hahaha :P
so we decided tempat biasa untuk lepak Jitra Mall ja dekat Jitra mana ada tempat lain dah, nak pergi City Plaza malas sebab jauh la juga kan walaupun tak jauh mana tapi malas itu tetap ada.

so kami berempat ambil keputusan makan ja kerja hari tu. semua tempat kami geledah.
aku bila outing suka pakai simple yang boleh menyelesakan aku.
yeah just jeans, kemeja, bawal, sandal and outing hurm, comfort and rasa awesome !

first tempat kami pergi for sure la Jitra Mall hahaha pusing pusing dalam tu then makan lunch, tahu kami makan apa? hahaha
nasi lemak yeah nasi lemak belasah waktu lunch janji perut banyak kenyang. makan pulak dengan capuccino ice blended, aku minta chocolate dia bagi capuccino belasah ja lah salah dengar kot aku pun tak sure kakak tu tapi tak pa lah janji makan.


lepas perut kenyang nampak depan Jitra Mall ada



SNOGURT
so ah ajak makan kami pun jom lama tak makan ice cream hahaha. alah snogurt ni lebih kurang tutti fruitti ja concept sama ja cuma aku rasa snogurt sedap lagi kot hahaha, masing masing punya taste kan tapi benda benda macam ni bukan fav aku la, aku ambil sikit ja pun just RM4 lebih ja see sikitkan aku ambil.



yang penting muka banyak ceria hahaha
lepas makan Snogurt masuk JM balik nak beli barang macam biasalah barang keperluan walaupun tak la perlu mana pun hahaha. tapi masih pusing pusing dalam JM pergh bosan beb.

then aku baru teringat mak boyot ( makcik aku yang sedang pregnant ) dia pesan cool blog dekat aku yeah wajib lah beli perempuan pregnant pesan wajib tau beli jangan memain nanti kempunan dia. so aku pun pergi lah cool blog hahaha. benda berice cream lagi aku makan, dah la baru baik demam. asyik ice ja aku makan mahu aku demam balik ni.

then yeayyyyyyyyyyyy aku suka part ni hahaha
aunty rayha belanja kita cheese cake, sayang awak tau tak. cheese cake tu fav saya forever awak tau tak hahaha. saya suka saya suka hahahah.
yeah SECRET RECIPE here we go hahahaha



rayhan : pilih la pilih la nak makan apa, hari ni aku belanja semua .
amalina : aku macam bermimpi disiang hari ja ni, an nak belanja hahaha ( sambil buat muka ketidak percayaan )




cheese cake + chocolate indulgene = tak habis pun walaupun 4 orang untuk 2 jenis cake nampak tak disitu pembazirannya hahaha.
nama pun wanita kan cakap ja nak makan lebih alih alih tak habis pun hahahaha



then banana split hurm boleh boleh ja tak ada yang special pun, bagi aku benda ni simple ja aku tak berapa suka sangat hahaha.

so kenyang lah kami berempat hari tu hahaha.

Jitra Mall Cafe = Nasi Lemak + Ice Blended
Snogurt = chocolate ice cream
Cool Blog = Chocolate Smoothie
Secret Recipe = Cheese Cake + Banana Split

makan dan terus makan hahahaha
hati banyak suka meh.

ok bye see ya
= aku rindu korang sesangat =



2 ulasan:

princessrayha berkata...

wow bestnya dpt jumpa kwn2 lama..em btw so comel kwn awk yg pkai tdg pink

AMALINA YAAKUB berkata...

princessrayha : tak rasa macm puji diri sndri ka? hakhakhak giler perasan