Isnin, 11 Mac 2013

Dia Akan Terus Mengejar !

Assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_mjfz3wdlpk1rcpv5do1_500_large

lama tak publish entry, rasa sangat lah malas untuk publish apa apa jenis cerita walaupun cerita tu ada manusia suruh ceritakan tapi tangan ini sangat malas untuk menaip. dan aku masih tak menaip pun cerita itu hahahaha. { mengarut menjelma }

hari tu someone chit chat chat chat dengan aku. lebih kurang macam ni lah gaya aku dengan dia bercakap.

Dia : weyh kenapa mamat yang selalu kejar aku dulu, yang selalu buat ayat sweet, nyanyi dekat aku, bagi chocolate, bunga dekat aku dah hilang er?
Aku : oh mamat romeo tu ka? yang .................
Dia : ha dia la, dia tetiba kan sekarang ni dah buat tak tahu ja dekat aku, tetiba aku rasa sedih la.
Aku : kau nak sedih dah kenapa? bukan kau mati matian tak suka dia ka hari tu?
Dia : ermmm suka la juga sikit hahaha, tapi bila dia dah tak ganggu aku, aku rasa sunyi la pulak.
Aku : means dia dah tak sayang kau la tu.
Dia : hurm :(

opinion aku la kan, 
mungkin lelaki tu dah bosan dengan dia sebab dah orang tak suka takkan dia still nak terhege hege lagi kan.
mungkin lelaki tu nak bagi perempuan tu rasa dipinggirkan {hurmm maybe}.
mungkin lelaki tu nak tengok sejauh mana pentingnya diri dia dekat perempuan tu?{eh????}
ha mungkin juga lelaki tu dah jumpa pengganti. {boleh jadi boleh jadi}
mungkin juga la kan dia nak bagi masa untuk perempuan tu berfikir secara mendalam. {sedalam lautan api sanggup ku redahi, choii} 
mungkin mungkin mungkin punya reason tersendiri. 

perempuan ni kadang kadang dia suka dekat someone tu tapi dia ego untuk bagi tahu walaupun orang yang dia suka tu dia tahu suka kan dia juga, tapi dia still buat keras kepala, buat dunno ja. heran heran sungguh. dan mungkin aku pun macam tu juga hurmmm masing masing punya karakter tersendiri. 

tapi kalau betul lah lelaki itu sukakan awak dia takkan berhenti mengejar sesuatu yang dia nak walaupun dia tahu peratus untuk dia berjaya sangat tipis senipis kulit bawang. bak kata kawan aku " alah perempuan tu macam ice cube lama lama cair juga, tunggu ja '' ngek betul lah, boleh dia cakap macam tu. cisssss...

tapi apa pun kalau awak yakin hati awak memang dia, then jangan berhenti untuk terus mencintai dan mengejar kerana pasti dia akan milik awak juga. 

p/s : jangan berkhayal banyak dalam bab cinta ni, hidup kita bukan novel yang sesuka hati kita boleh padam watak tu atau watak ni. hidup kita bila sekali kita pilih, itulah pilihan sampai ke penghujung, kalau dia yang awak pilih, pastikan pilihan itu sampai kehujungnya. 

bye
love you


1 ulasan:

Nadya Bubble berkata...

Al-Quran Pelangi ! Ready stock ;) http://bit.ly/10AVN8H