Sabtu, 30 Mac 2013

Oh JPJ ! Anda Awesome! 48

Assalamualaikum
hye peeps

484809_362460587196106_1086409552_n_large

26 MARCH 2013
finally aku punya lesen memandu bahaha tetiba rasa teruja bila dah ada lesen walaupun aku tahu semua orang akan ada lesen bila dah cukup umur nak boleh ambil lesen, for sure aku still rasa teruja sebab rasa eh amalina yang penakut nak drive finally lulus hahahaha.

walaupun takut tapi keinginan untuk ada lesen itu membuak buak cuma untuk ambil lesen motosikal ja macam aku akan fikir berkali kali juga lah sebab getaran itu sangat hebat hahaha. tapi yang penting lesen kereta dah ada jadi lah. sebenarnya aku tangguh lesen aku dah setahun lebih bayangkan after habis SPM bulan 12 tahun 2011 tu aku bayar duit untuk dengar ceramah KPP, then 2012 baru aku sambung buat ujian komputer alhamdulilah sekali ja aku ujian dah lulus then aku buat teori and practical dalam hujung bulan 2012. sampai kena renew L aku tu baru aku sambung buat latihan 8 jam. bila buat latihan 8 jam tu memang waktu tu aku dah serius aku nak dapat lesen tak nak main main dah. dan yang paling best aku ambil test sekali cik jat kesayangan ku hahaha.

nampak tak getaran disitu punya takut nak ambil sengsorang sampai tunggu nak buat QTI and test JPJ dengan cik jat aku, sanggup tunggu dia cuti sekolah ambil sekali, walaupun aku tak cuti sem tapi cik jat aku cuti dah nama pun cikgu sah sah cuti time cuti sekolah. then pontenglah aku kelas hari selasa tu semata mata JPJ punya pasal. fuhhhh

tapi getaran nak test JPJ tak sehebat getaran nak test QTI. bayangkan aku nak test QTI kaki gelabah mengalah kan apa lagi sampaikan nak tekan minyak pun tak lepas sampaikan nak naik bukit pun rasa naik tak naik ja then waktu JPJ alhamdulilah semuanya smooth. mungkin getaran tu 70% aku dah habiskan waktu QTI maybe hahaha.

semua yang tester JPJ sangatlah baik, aku tak da lah kena marah dengan diorang pun, walaupun muka diorang mengalahkan orang yang nak buat hukuman keatas aku. but good korang memang terbaik lah hahahaha..

before nak dengar taklimat and ambil number untuk test aku sempat lagi main game dalam mengelabah tak berapa nak gelabah tu main game kemain aku siap boleh senyum sorang sorang lagi main game punya lah aku nak buat tak tau dengan rasa debar tu haha sampaikan aku terperasan ada budak tu tengak kusyuk tengok aku main game, hamboi cik abang tak pernah tengok anak dara main game ka? hahaha, macam aku nak ja bagi tau dia " saya tengah takut ni dik sebab tu saya main game." hahaha aku anggap macam adik ja diorang tu semua aku tengok macam baru lepas SPM ja hahaha.

THIS TIME!
bila dah dapat number dengan number 48 dengan semangatnya aku dan cik jat aku yang bernumber 46 melangkah ke tempat 1 untuk test bukit ok fine, bukit paling mencabar okey, dalam banyak banyak test aku buat. parking and 3 penjuru okey. selesai bukit buat parking rasa okey ja lah sebab benda simple ja tapi lupa step mau aku belah pasu depan tu juga hahaha. 3 penjuru finally aku masuk dengan cantiknya walaupun aku main suka hati aku ja belasah tapi alhamdulilah lulus YES YES YES.

so untuk jalan raya dengan confidentnya aku tak berapa nak ketaqqq sangat sebab aku bajet dia nak pergi jalan 1 sebab jarang tester bawa pergi jalan 2 so aku pun relex ja la kan. sekali aku masuk dalam kereta tetiba tengah drive ni nak keluar simpang dia cakap " adik kita ikut jalan 2 " aku ternganga sebentar sebab tak sangka, weyh jalan 2 tu susah kot dah la kena u-turn dekat petronas yang giler susah kot. memang redha ja la ok. kereta number 39 selamat buat baik dengan aku, stereng yang ringan, gear yang baik, cluth yang penuh awesome, thank you! hahaha.
bila dah masuk bulatan nak balik kv dan nak stop kereta hahaha, aku buat gelabah boleh main break mengejut suka hati aku ja sampai JPJ tu kata " terkejut saya " hahaha, yang penting lulus der hahaha

YES YES YES FINALLY I WANNA SAY BYE BYE KV
tak nak datang dah sini hahaha kecuali one day anak aku nak datang belajar kereta dekat situ aku pergi la hahaha :P kalau aku ish tak mau dah la......

dan alhamdulilah cik jat aku pun lulus juga, kami berdua riang ria lah balik rumah tok aku, sambil senyum sampai ke telinga sebab bila aku nak test jpj sungguh ada yang mencabar diriku hahaha rasa geram and finally i got it. tapi sungguh aku ni kan, dalam duk text cik zubai aku nak suruh dia datang ambil boleh aku gtau dia "cik ina fail." wahahaha siap boleh tanya aku lagi, fail dekat mana? hahaha.

macam macam pesanan aku dapat pagi tu

mama : ina baca doa sebelum buat test
abah : diam seribu bahasa (nervous la tu anak nak test JPJ)
wan : buat bagi elok boleh aih
tok : baca doa banyak banyak.
paksu : before nak masuk g jalan raya bagi salam dulu dekat jpj tu.

yang bestnya dapat text dari kawan kawan aku yang serious tak leh belah.
aku nak print screen hahaha

hampeh giler an bagi wish rasa nak ja hempuk budak ni hahaha :P

thank you nad bahahah 


thank you mummy deeyah hahaha
ok aku dah hati hati dah time test tu hhaha

ada ka patut suruh aku mengorat pakcik JPJ tu sesuka hati dia ja.

thank you kak zimi bahahhaa

memang aku dah anggap jpj sebelah aku tu tak dah time aku bawa.

yang bestnya bila dapat ja tahu aku lulus diorang diorang pulak yang excited lebih pada aku hahaha.

macam tau tau ja aku ni gangster hahahaha.

pikah paling excited bila aku kata aku lulus, banyak pulak soalan dia tanya hahaha.

saja ja nak print screen bertapa korang adalah insan insan yang mempunyai tahap keterujaan yang tinggi bila aku ambil test jpj. kuikuikui., chill ar jangan marah hahaha.

and alhamdulilah and thank you Allah cause
give me 
a beautiful family 
and
a beautiful friends
it's wonderful to have them and thank you for bring them to me and always beside me 
you guys cool !

aku teruja thats why aku tulis dengan panjangnya hahaha :P

bye
love you !



3 ulasan:

Haruno Hana 하나 berkata...

tahniah :) hehe.. akak pun takde lagi lesen ni.. taktau la nak buat bila :(

Mr. Doctor berkata...

Nak ambik test jpj sama scary dengan spm.. Huhu.. Btw congratz :-)

Diari Si Froggie berkata...

wasalam.. tergelak aida baca kisah kamu nie. haha.. lepas jugak eh? aida je yang tak ambil lagi. sobs.. tapi wajib ambil jugak nie. Tahniah ea :)