Rabu, 11 Jun 2014

I'm Married !


Assalamualaikum,
bulan ni berapa banyak orang yang kahwin, dan aku termasuk lah sekali eh tak tak, i'm not. Tapi tadi secara tiba tiba nak menulis mengenai benda ni, blog walking macam biasa and i'm bumped with blog kawan yang dah lamaaaaaaaaa and she's married. for me yes it's totally shocked but it's okay la, it's good for her. 

bila compare dia dengan aku rasa macam jauhhhhhhhhh nya beza, like musim bunga terus ke musim sejuk. fuhhhh. bila mata ni memandang dia, rasa wauu, matangnya dia bila bereaksi dengan sekeliling dia, but me nothing, i am still with my mama, berkepit, ikut belakang mama aku ja kalau pergi mana mana, like 5 years old, nak lintas jalan still kena pegang tangan sebab takut dengan kereta. nak bayar bill apa apa pun tak tahu lagi, arghh but her wow, awesome!. 

i am 20 years old but nothing i can do, masak pun tak layak lagi untuk bagi orang rasa, bangun awal awal pagi apatah lagi kan, at least cuti-cuti pukul 10, after subuh tidur balik, cuci baju, iron baju, sidai baju sometime mama aku yang buatkan like remaja biasa la. alah. but her, she can do everything, and i know she'll be a good mummy. 

sangat berbeza, mungkin sama umur, tapi perwatakkan jauh sekali untuk sama, kalau sama mungkin pelik sangat, she's just like an adult. kalau aku, baju seluar tudung still nampak macam budak sekolah pun ada sometime, sampaikan nak daftar YES hari itu, abang tu tanya "eh dah cukup umur ka?'' oh teruk. bila duduk sebelah dia mungkin orang cakap aku adik dia, haha. but congratulation for her. 

untuk melangkah ke satu lagi perjalanan bukan mudah, kena betul betul bersedia, kalau hanya suka suka then kau akan jatuh. good luck for bride and groom. 

p/s : cuti dah nak habis, argh akan merindui waktu waktu buang masa di kampung. :P. 

1 ulasan:

‮ berkata...

Hakhak! mcm klakar jek tuan blog ni, mcm je.. tp xpun,hehe.
sbenarnya ni le time nk malas2, nt bila dh bpunya dh bnyk tnggugjwp, dun worry.. tnggugjwp thadap tnggugjwp akn dtg dgn sndirinya, automatik dia akn brubah.
bila sorag pmpuan mnerima sorag laki dlm idup bmakna dia dh bsedia segalanya.
penat beb mjadi surirmh, kena yg ada kerjaya tp dh jd tabiat kaum pmpuan yg x amek pusing pn hal ni.
demi suami dn ank2 tu smua tolak tepi.
psl tu klu kita tngok time akad nikah atau mjlis pkahwinan ni org pmpuan paling hepi dn happening, tu la hari pling bahgia dlm idup dia pdahal bertan bebanan taggugjwp akn dihadapi nt.
tu yg sweetnya kaum hawa ni.
Allah ciptakan kaum hawa mmg untuk adam.

aku respek.