Jumaat, 23 Disember 2011

Dedicated To Him

pesanan penaja : entry panjang
tak nak baca pun tak pa

aku buat entry ni nak dediacted kepada orang yang tengah kecewa
tak kisah la kecewa sebab putus cinta ka kecewa sebab bonus tak dapat ka kecewa sebab pangkat tak naik ka KECEWA sebab PMR teruk ka tak kisah la kecewa apa pun tapi asalkan ada kecewa 
so i make this entry for those yang tengah FRUST menonggeng giler


AKU NAK CAKAP 
JANGAN PERNAH KORANG KECEWA NO NO NO TO KECEWA
ok KECEWA tu perlu dalam hidup tapi jangan biarkan kekecewaan menghantui diri kita

'' jangan biarkan hidup anda diselubungi kecewa ''

yes aku nak cakap mana ada manusia tak pernah kecewa cakap meh dekat aku mana manusia yang tak pernah kecewa bohongla aku cakap kalau tetiba ada seorang manusia muncul depan aku dan cakap

'' AKU TAK PERNAH KECEWA AKU AKAN DAPAT APA AKU NAK WALAU MACAM MANA SEKALIPUN AKU TETAP TAK PERNAH KECEWA ''

pergh dengan sombong tahap GIGA MEGA DENCI CENTI MILLI MICRO NANO PICO boleh manusia tu berkata sebegitu memang aku pancong la kepala dia apa dia ingat dia TUHAN @ GOD @ ALLAH sampai boleh mengaku tak pernah kecewa.


kecewa tu satu anugerah yang Allah kurniakan untuk membantu kita menjadi insan yang lebih baik walau sejahat mana kita waktu lampau 
kecewa akan mengajar kita untuk berubah
believe it or not 
itulah hakikat so jangan lah mempertikaikan kenapa Allah biarkan aku kecewa kenapa aku yang dipilih untuk kecewa sebenarnya ada sebab kenapa diri kita dibiar merasa kecewa kerana kita boleh berubah untuk menjadi yang lebih baik dan ADA JUGA CERTAIN yang lepas kecewa dia berubah 100% jadi HANTU ada juga tapi jarang la 

bagi konteks aku kecewa dan berubah ke arah positif
maybe ada yang kecewa RESULT PMR down giler la kan so jangan lah kecewa macam hidup ni dah tak berguna hanya sebab slip PMR kita tak sebagus slip orang lain
come on dude it's just a small step to begin ur journey 
we can know how it feel
and
we can know how to express our feeling and to treat our feeling to become a better and a new one
when we know what is mean by FRUST

just a simple word
FRUST 
yang boleh matikan banyak hati manusia
ya kan ?
so DUDE wake up 
u can do it la i know u can everyone have the chance to change what they done
so u also has the chance to change ur life u got a chance
it's not too late for u
i know u can 
CHAIYOK 

so dude please wake up and be a new one 
make it our life simple jangan nak peningkan kepala dengan  trouble kan life kita
so enjoy ur life dude


TIPS NAK UBATI KECEWA
( ewah perasan habis aku macam aku ni doktor pakar hati pulak tapi tak pa la aku nak bagi juga so korang baca ja la okey )

  • elakkan dari duduk menyendiri cuba bergaul dalam keadaan orang yang ramai kalau boleh join la apa apa aktiviti as long benda tu boleh buat kita lupa kekecewaan yang kita alami and for sure aktiviti berfaedah bukan pergi clubbing ke partying ke rokoking ke dadahing ke make sure bukan benda tu.
  • cuba senyum walaupun perit
  • belajar terima kenyataan . redha dengan kuasa Allah sebab Allah lebih berhak dan tahu apa yang dia buat
  • jangan pernah berhenti berdoa 
  • luahkan rasa kecewa kepada orang yang boleh kita percaya dan yakin dia boleh bantu kita
  • tidurlah kalau tak tak tahu nak buat apa lagi
  • menangislah sampai kita rasa kecewa tu hilang menangis la dan jangan pernah malu untuk menangis
  • korang pergi wayang or pasang CD tengok cerita COMEDY pastu gelak puas puas lantak la apa orang nak cakap dekat kita yang penting kita puas
  • ambil punch bag kan then punch sampai korang terduduk
  • pergi laut bukan untuk bunuh diri yah tulis atas pasir benda apa yang buat kita kecewa dan biarkan air laut membawa ia pergi
  • baling batu dalam tasik yeah yang ni pun ok la juga
  • tulis blog semua apa yang kita kecewa tulis status FB benda apa yang kita kecewa TWEET la kekecewaan tu di TWITTER
ok fine tips mengarut tapi boleh la nak cuba no hal
so good luck 
selamat beramal
bye


p/s : aku buat entry ni untuk dia malas nak mention nama nanti dia kata aku caring sangat pulak kalau dia baca blog aku hope dia bangkitlah tapi kalau dia tak baca tak pa lah aku tak kisah aku share ja cerita ni so have a nice friday guys
aku nak pergi makan aku lapar
ok bye

jangan kecewa kecewa
gembira gembira sudah





Rabu, 21 Disember 2011

MR. B : Happy Birthday

dah cukup setahun sudah hubungan kita terjalin
kau lah yang menjadi temanku dikala aku sedih
kau lah yang menjadi pendengarku dikala aku bercerita
kau lah menjadi tempatku bersuka ria dikala aku happy
kau lah segalanya
tanpa kau aku pun mungkin masih seperti dulu
yang hanya akan meluahkan setiap inci perasaanku hanya pada sebuah diary busukku


ewah yeah aku berkata benar aku sangat mencintaimu dan selamanya
sudah setahun kita melalui kisah bersama 
sudah setahun kita gembira bersama
sudah setahun kita bersedih bersama
sudah setahun rupanya kau menjadi pendamping aku

kau buat aku jatuh cinta siang dan malam
kau buat aku tak tidur sampai pagi hanya ingin bercakap dengan mu
sehari aku tak melihatmu hidup aku tak sempurna
bagai mandi tak basah walupun basah ja
makan tak kenyang walaupun aku belasah nasi 5 pinggang
tidur tak lena even aku tidur sampai ke pagi

ok fine aku hanya nak ucap happy birthday to u and of course for me also
sebab wujudnya aku lah wujudnya kau kan
aku sangat sayang kau sayang sangat
sayang giler
aishhh kalau tak bercerita dengan kau sehari memang tak sah
so bersamaan

21.12.10
u be born
21.12.11
u one years old

happy birthday to u oh my prince frog
i love u till the end selagi kau mahu ada
happy birthday to u my BLOG 
blog yang banyak kisah aku coretkan
weyh aku sayang kau giler weyh walaupun blog ni tak sefemes blog lain weyh
aku sayang giler
so happy birthday my blog

p/s : nak juga aku bt entry birthday untuk blog aku ni walaupun mengarut habis ok fine...
sangat jiwang tahap tak hingat
ok bye

Selasa, 20 Disember 2011

De' Queen : Will You Marry Me?

tetiba ada seorang putera datang duduk melutut di hadapan anda dan berkata 


'' WILL YOU MARRY ME ? ''

apa yang korang nak cakap ?
korang nak cakap 

answer 1 . yes i do sambil terloncat loncat
answer 2 . yes i will sampai tersedak prince tu dengar ko cakap
answer 3. don't know nampak sangat kau tak suka dia
answer 4. hug and kiss him << jgn dok buat nah macam excited ja
answer 5. tertunduk malu malu malu kucing gitu ayu ja
answer 6 . kalau awak ikhlas jumpalah ibu dan ayah saya paling barakah
answer 7 . mengalirkan air mata dan tersenyum

which one do u want to give the answer for him ??
ewah 
bagi aku answer ke 5 dan 6 dan 7 tu lebih baik
hahhaha

sebab apa aku dapat idea nak tulis benda ni semuanya salah si TENGKU RAYHA la ni
adoii
pic ini


( otak mengelamun and bayang ada ka PRINCE FROG aku nak propose aku cam gini nanti )<<<menunjukkan kegatalan menjelma hapuskan dari minda

see him propose her 
aku pun dengan cik FAR HAYU mulalah nak berdrama sakan bawah caption pic ni
so jadi lah kami sebegini
nak tengok apa yang kami buat

LET'S CHECK IT OUT

BERMULA SEMUA HANYA KERANA SATU GAMBAR
dan melalut entah kemana
mulanya dari budak tu 
AMALINA YAAKUB tu la
suka merapu tak hingat dunia
biasalah lepasan SPM apa lagi boleh buat merapu ja kerja pastu ada pulak kawan yang sekepala jadi lah sebegini


merapu sungguh budak amalina and far hayu
boleh jadi novelis kalau begini caranya


 selamat masih ingat bukan muhrim yah kalau tak hingat memang hempuk dah


see sesedap anak tekak dia ja kata kami ni gila
weyh terasa tahu
kau dah menyentuh naluri perasaan ku
sampai hati giler
sob sob sob
aku fine itu dah gedix
kitaorang ni memang giler giler perangai tu baru dalam FB dekat luar in reality tak tengok lagi 
lagi la merapu tahap tak hingat


sesedap tangan kiri kanan dia ja nak delete comment aku yang bersusah payah aku fikir satu hari satu malam 60 jam 59 minit 45 saat
tahu 
jangan nak padam penat tau idea tu nak datang
penat aku dgn ayu bersusah payah menaip memikir mengutuk mengosip men what me lagi

yang tak tahan ayat melamar tu apa kejadahnya la yang kami bayangkan aduhai....
sangat teruk giler

bila orang yang baca comment comment kami tahap tak betul sah ada yang soseh soseh soseh
mengutuk alah macam aku tak tahu
mesti ada kata 

'' pergh gedix nya ''
'' apa lah nak jadi budak budak skrg ''
'' apa kejadahnya mereka ini ''
'' senget la ''
'' gatai nak kahwin dah ni depan ni ''
'' gumano ni anok anok ''
'' teman tak tahu nak cakap apo doh ''
'' huh !! ''

begitulah pandangan manusia tapi apa yang paling penting
I DON'T CARE
bebeh

so guys bye see ya

p/s : pic tu hanya lakonan semata mata tak betul pun saja ja actually pic suka suka dekat bowling rasanya tu aku belasah ja ambil milik temanku tak silap tu cousin dia yang agak rapat kot dengan dia aku pun tak pasti.


Isnin, 19 Disember 2011

Pelayaran Bermula

BISMILLAHHIROHMANIROHIM

mulakan hari anda dengan senyuman jangan pernah mulakan hari anda dengan butter penuh di gigi yah
dah masuk tengah hari dah ni
so aku dengan malas nak UPDATE blog sebab entah aku pergh malas giler sejak jadi budak lepasan SPM ni semua benda aku jadi malas sampaikan yang paling teruk nak makan pun malas asyik mengadap LAPPY then buka FB then BERTWEET pastu off lappy buka NOVEL yang aku baru beli then tertidur 

harian hidup aku yang BOSAN GILER
aku rasa aku boleh mati kebosanan la tapi selamat seminggu awal tu aku pergi 
BERLAYAR bersama PAK ALI'S FAMILY
wassup wassup bro
happy kemain muka semua orang yah termasuk muka aku walaupun muka yang sama sekali tidak ikhlas kerana letih

tujuan utama nak attend wed makcik aku tu dah alang alang melancong la apa tunggu lagi kannnnnnnn?????

dari KEDAH ke SHAH ALAM
ewah nak pergi BUKIT JELUTONG menginap rumah makgah aku
and yang paling teruk macam macam hal berlaku adoii buat aku rasa aiyaaa
paktam aku ni

boleh dia tersesat oh mak kau
kami geleng kepala ja la dah la dia drive slow giler beb maybe dia bawa tok and tokwan aku kot kan so slow giler memang sah kami yang konvoi reramai ni tertinggal dia
and dia pun terkontang kanting hahhahaa..

so sampai la juga rumah makgah aku yang biasa biasa ja korang jangan bayang rumah makgah aku tu macam palace pulak ok hanya rumah biasa bila aku kata biasa mean memang biasa biasa sahaja seperti rumah orang lain tapi mampulah memuatkan 8 keluarga macam tu alhamdulilah cukup muat

and aku dekat sana pergi OU je kerje 
tak sempat nak jelajah tempat lain semua letih kan
pergi OU beli beli barang makan and balik
and sesat juga tahu adoii paksu aku tu kemain lagi ingat dia tau rupanya dia tak tau adoii
GPS la teman kami semua 
giler betul nak pergi cari barang dia ja pun

so attend wed hari ahad , isnin tu kitaorang pergi PORT DICKSON
so not bad la boleh la
and transit dekat TELUK KEMAN or TELUK KEMANG aku keliru nama apa entah la aiyaaaaa and more surprising aku jumpa orang SEBIJI muka dia aku sesak nafas giler takut dia kang jadi satu masalah besar giler la kang aku pun penuh tata tertib menilik and jadi FBI tak bergaji dok scod dia tu and hampir berapa minit aku say YES not him aman dunia aku

ALHAMDULILAH

so lepas tu pergi lah 
CASA RACHADO
hotel kitaorang nak rest kan dekat sini


nice boleh la tempat dia bukan lah 5 star biasa biasa ja untuk orang yang sederhana macam kami semua dah cukup perfect dah tempat ni pun asalkan mengadap laut and ada swimming pool untuk si kenet kenet tu main it's more than enough


see budak budak happy habis and mak mak bapak bapak sekali join sekaki campur tambah plus tolak darab happy sama and aku langsung tak jejak dalam tu aku manusia yang FOBIA dengan SWIMMING POOL aku duk snap pic diorang and langsung duduk tu jauh jauh ja



budak ni sangat happy aku suka sungguh dia dah la banyak mulut 
mulut macam bertih jagung suka sungguh aku dengar dia cakap sebab aku memang suka tengok budak kecik cakap bayak rasa eeee geramnya tengok diorang


that is putera arab 
putera arab ke??
sangat tak boleh belah sesuka hati tangan kiri kanan aku ja nak type tapi ada aku kisah



damai petang hari


aku suka awan 
awan satu benda yang boleh buat hati aku yang tengah gundah tenang setenang air dalam cup yang tidak dikacau


sun tengah naik
menakjubkan aku sangat hargai ciptaan tuhan
aku terlalu bersyukur sebab aku lahir keatas dunia yang penuh ciptaan yang aku mampu kagum walaupun hanya seketika sebab hidup kita tak lama
hargailah selagi kita mampu hargai



I LOVE YOU SO MUCH
for those yang aku love dia
entah la siapa aku pun tak tahu

then balik dari PD aku transit dekat BJ lagi tapi without mama and abah aku
aku hanya dengan makcik and pakcik aku sahaja
ewah mama aku punyalah tak percaya anak dia boleh berdikari ok
jangan tak percaya mama
aku tak manja dah ok
and setahu aku aku bukan seorang yang manja
yeah thats right

lepas transit di BJ kami transit dekat PENANG pulak
jalan jalan dekat penang pulak
pergi queens bay #SHOPPING again
dapat lah aku satu jam biasa ja jenama polo kot
belasah ja lah dah orang belanja ambil walupun murah terima jangan banyak bunyi

then pergi BUKIT BENDERA
yes aku admit aku tak suka sebab aku takut naik benda alah tu aku seram
aku tengok dari bawah benda alah tu bergerak
CURAMMMMMMMMMM nye beb
seram aku takut nervous tahap giga ok
imagina la benda tu naik mencacak ok
aku ni bukan apa gentar sikit ja
tapi


tapi bila dah naik relax ar cheh tak rasa apa pun poyo la kau amalina
entah tak ada apa pun


angin atas sana best + awesome
tenang buat aku yang berserabut ni
ouchhhhhhh
kalau aku boleh jerit dah lama aku jerit untuk buang semua rasa aku lempar jauh



thats we're
naik BUGGY hahhahahaa
serius buggy tu dah macam nazak je
adoii

so end of our journey untuk HOLIDAY tahun ni
aku rasa la
and macam macam kisah yang berlaku yang aku tak sampai hati nak taip
so done 

SO ALHAMDULILAH aku balik dengan selamatnya
and terus DEMAM
bagus sungguh

p/s : hope korang pun enjoy dengan holiday korang ok aku hanya dalam negara ja korang mesti luar negara kan apa apa pun enjoy ok
we has one life one chance
so make the one chance u has to enjoy with ur life
throw ur sadness away and keep all the happiest on ur mind







Sabtu, 10 Disember 2011

Pelayaran Ikut Arah Mata Angin Bermula

aku selalu sebut word tu ja bila ada orang tanya aku nak pergi mana
sangat teruk jawapan aku sampai kawan aku naik muak dengan jawapan bajet bagus aku ja
actually aku malas nak cakap aku nak pergi mana so aku cakap je la jawapan tu
kawan aku nak marah silakan
korang nak rasa aku sengal silakan
korang nak fikir aku senget silakan

I DON'T CARE BEBEH


actually aku datang rumah MAKGAH aku nak attend wedding MAKCIK aku dekat 
tuttttttttttttttt
aku pun tak tahu dekat mana so aku tak boleh nak cakap dekat mana
datang sini macam macam hal yang berlaku and boleh buat aku rasa 
adoiiiii

BOSAN GILER
hahahhaa
walaupun agak bosan
tapi it's ok la
ada cousin cousin aku yang comel and nakal 
yang ada kalau tak mati kebosanan la aku

ni pun aku tulis blog ni ikhsan lappy cousin aku si 
budak yang tak cute 
aku tak bawa lappy so rasa oh dumb sangat menyesal tak bawak lappy
aduh bosan kot tak ada lappy aku 
sedih giler
buat muka sedih giler nak minta lappy cousin aku

hati aku memberontak nak menaip
nak fb
nak tweet

ececeh alasan lebih sedangkan pakai phone pun boleh
tapi lappy lagi nikmat wooo
nak tengok semua tu...

so bye
done for today

aku dah kalut cousin aku dah memberontak nak lappy dia..

byee

see ya