Ahad, 15 Jun 2014

Kau!


bila aku sendiri, mengenal diri aku yang sebenarnya, sedang aku cuba mencari diri aku disebalik kesunyian dan keheningan malam, saat itu satu wajah yang aku kira aku kenal muncul disebalik bicara hati aku ini. sering kali aku bertanya kenapa kau sering muncul disaat aku keseorangan yang sedang mencari diri sendiri ini. kau muncul disebalik kata hati ini, muncul dicelah celah sebuah pemikiran yang sedang memikirkan kehidupan yang penuh dengan cerita ini. 

aku pernah kata aku suka, tapi adakala suka itu bukan sebuah cinta, dan cinta mungkin sebuah kebencian. argh ada kala aku pusing memikirkan semua ini, semakin hampir hati ini aku tetapkan pada sesuatu semakin ianya bercelaru. semakin aku cuba ingin menjauh semakin ia mendekat dan semakin cuba untuk aku jatuh cinta dan ianya semakin hilang dibawa oleh masa. 

saat aku mendengar lagu all of me by john legend, wajah kau sering muncul, bagai sebuah drama yang sedang ditayangkan didalam pemikiran aku ini. penat sekali, semakin aku mencuba semakin aku menemui jaan buntu untuk menjauh, tindak tanduk kau adakala membuatkan aku berfikiran yang bukan bukan. tapi apa daya aku, untuk melarang aku bukan sesiapa untuk menerima apatah lagi kan?

suatu hari nanti kau akan tahu walaupun waktu itu aku sudah punya dia, dan kau sudah punya dia juga.  walaupun kau akan tahu dari bukan mulut aku, aku akan membiarkan sahaja, kerana ini adalah kenangan. aku belajar untuk melupakan tapi aku hanya mampu membiarkan masa melupakan kau. 

semoga kau aku dia dan dia menemui sebuah puncak yang ingin ditawan, walaupun ada jatuh dan bangun, ada luka dan berdarah, jika kau mahu, kau pasti mampu. 


p/s : semakin kita berjalan adakala kita semakin buntu, tapi jika kita terus berjalan tanpa henti pasti kita akan menemui satu titik penyelesaian. 






Rabu, 11 Jun 2014

I'm Married !


Assalamualaikum,
bulan ni berapa banyak orang yang kahwin, dan aku termasuk lah sekali eh tak tak, i'm not. Tapi tadi secara tiba tiba nak menulis mengenai benda ni, blog walking macam biasa and i'm bumped with blog kawan yang dah lamaaaaaaaaa and she's married. for me yes it's totally shocked but it's okay la, it's good for her. 

bila compare dia dengan aku rasa macam jauhhhhhhhhh nya beza, like musim bunga terus ke musim sejuk. fuhhhh. bila mata ni memandang dia, rasa wauu, matangnya dia bila bereaksi dengan sekeliling dia, but me nothing, i am still with my mama, berkepit, ikut belakang mama aku ja kalau pergi mana mana, like 5 years old, nak lintas jalan still kena pegang tangan sebab takut dengan kereta. nak bayar bill apa apa pun tak tahu lagi, arghh but her wow, awesome!. 

i am 20 years old but nothing i can do, masak pun tak layak lagi untuk bagi orang rasa, bangun awal awal pagi apatah lagi kan, at least cuti-cuti pukul 10, after subuh tidur balik, cuci baju, iron baju, sidai baju sometime mama aku yang buatkan like remaja biasa la. alah. but her, she can do everything, and i know she'll be a good mummy. 

sangat berbeza, mungkin sama umur, tapi perwatakkan jauh sekali untuk sama, kalau sama mungkin pelik sangat, she's just like an adult. kalau aku, baju seluar tudung still nampak macam budak sekolah pun ada sometime, sampaikan nak daftar YES hari itu, abang tu tanya "eh dah cukup umur ka?'' oh teruk. bila duduk sebelah dia mungkin orang cakap aku adik dia, haha. but congratulation for her. 

untuk melangkah ke satu lagi perjalanan bukan mudah, kena betul betul bersedia, kalau hanya suka suka then kau akan jatuh. good luck for bride and groom. 

p/s : cuti dah nak habis, argh akan merindui waktu waktu buang masa di kampung. :P.