Ahad, 27 Mei 2012

Saya Hensem?

assalamualaikum
hye peeps

hari ni saja ja aku mengada jadi makcik guard untuk wifi hahaha. line hari ni macam siput tercekik cokodok ja masyaallah lambatnya dia nak connect kene betul betul tempat baru dia boleh connect aduhai menguji kesabaran sungguh sebagai seorang Amalina Yaakub.

dalam aku duk nak connect wifi tu aku jumpa 2 nama wifi yang boleh buat aku tergelak sendiri hahahaha maybe korang tak rasa lawak kot tapi untuk aku entah kenapa aku rasa lawak pulak nama wifi dia hahaha.


first aku jumpa nama dia " SY ENSEM " omg rumah mana ni? confirm dia ni perasan tahap gaban kan hahahaha. selamat aku tak jumpa lagi nama wifi " SY CANTIK " kalau tak confirm aku dah gi pinangkan perempuan itu untuk lelaki itu wahahaha.


yang ni best sikit nama wifi dia " BRANI MASUK LAH " ada bran tak nak masuk wifi dia hahaha kalau ada bran silalah masuk so kalau aku seorang yang berani boleh la kan aku masuk hahaha, adeh tak boleh belah okey. weheuuuuuuuu..

pakat pakat kita gi siasat rumah number berapa la ni kan hahaha.
malam malam aku entry merapu sila jangan ambil serius entry ini
bye


Jumaat, 18 Mei 2012

Teacher's Day 2012

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_m1u2n9gr8x1r9gy7io1_500_large

16 mei 2012 tahu ka idak tarikh untuk apa tu ? kalau tak tahu ishhhh korang memang teruk la teruk cap ayam sungguh. hahaha :P 16 mei dijadikan hari untuk guru guru yang ada di Malaysia di dunia tu aku tak sure la tapi yang aku tahu di Malaysia ja la. 

so aku dengan ini ingin mengucapkan
SELAMAT HARI GURU or HAPPY TEACHER'S DAY 
yeay yeay cikgu confirm dapat banyak hadiah macam mama aku juga hehehe.... mama aku boleh la dapat banyak hadiah student dia budak budak ni kalau cikgu sekolah menengah hurmm perangai macam aku la jarang nak bagi hadiah paling kuat pun ucapan " selamat hari guru, cikgu dan terima kasih cikgu " tu ja. ekekekkee..

so di dalam blog ini aku dedikasikan ucapan selamat hari guru untuk cikgu cikgu yang pernah mengajar aku dari tadika sampai ke sekolah menengah.

Tadika : Pasti An-Nur
puan jamaliah
puan cempaka sari
puan rokiah

SK : Sek. Keb. Bukit Pinang
puan azlina
puan zaini
encik tajuddin
encik noor azam
encik nasrul
puan mariam
puan rokiah
puan telani

SMK : Sek Men Keb Kepala Batas
puan noraini
puan siti aminah
puan zaiton
puan rosliza
puan fatiyah
puan amelia ching
puan roslina
puan faizah
puan rokiah
puan norizan
encik rushdan
encik badrul
puan oii bee hong
puan rosilah
puan suheir
puan norhayati

SMK : SEKOLAH ????
sorry to say tahun depan aku list aku baru masuk sekolah ni orientasi pun baru habis semalam.

banyak lagi nama sebenarnya tapi aku lupa la dah lama sangat tinggalkan diorang mana dah nak ingat kalau nak ingat pun sikit sikit ja la yang aku ingat pun cikgu darjah 6 and tingkatan 5 ja sebab aku pun tak tahu sebab apa. Ha Ha Ha.

yang penting siapa yang pernah mengajar diri ku ini aku nak ucap terima kasih sebab sudi berkongsi ilmu maybe kepada kawan kawan aku yang pernah menjadi cikgu aku. aku pun nak ucap terima kasih juga maybe cikgu yang mengajar aku berblog aku pun nak ucap terima kasih juga yang penting semua ilmu yang korang korang dan korang bagi sangat beerti walaupun ilmu tu ciput ja tapi it's okey ianya tetap bermakna.

apa yang penting jadilah seorang guru yang ikhlas mendidik anak bangsa walaupun adakalanya student ni kadang kadang suka ikut kepala dia ja tapi sebenarnya diorang sayangkan cikgu diorang tak percaya try korang dekati pelajar yang banyak masalah ni try jadi kawan diorang one day pelajar pelajar yang bermasalah ni lah yang akan ingat korang selalu berbanding pelajar pelajar yang kurang bermasalah ni.

lastly
THANK SO MUCH cikgu
you such a good teacher for me and for us
you an amazing person on this world.

thank you
thank you
thank you
and
thank you

bye

Selasa, 15 Mei 2012

Mother's Day

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_m3wz8ammy61rtow76o1_500_large

dear mama,
seorang mama mampu menjaga seorang anak yang degil dan keras kepala tapi seorang anak belum tentu mampu menjaga seorang mama yang suatu hari nanti tidak akan mendengar kata anaknya. 
seorang mama mampu memberi semua apa yang diingini anaknya tapi seorang anak belum tentu mampu memenuhi keperluan mamanya.
seorang mama mampu mengunakan duitnya untuk keperluan anaknya walaupun disaat itu dia sangat memerlukan duit untuk ubatnya tapi seorang anak tak mampu memberi duitnya kepada mamanya walaupun disaat itu dia tidak menggunakan duit pun
seorang mama sanggup mengayuh basikal dan kayuh untuk ke tempat kerja demi memberi anaknya motosikal untuk kesekolah tapi seorang anak tidak mampu menumpang kenderaanya kepada mamanya.
seorang mama mampu menjaga 10 orang anak tapi seorang anak belum tentu mampu menjaga seorang mama.

kadang kadang anak dilahirkan dengan nilai kasih sayang tapi setelah mereka meningkta dewasa apa yang mereka balas. hidup ini adil. hari ini mungkin kita berbuat ke mama kita dan suatu hari nanti anak kita akan buat ke kita pulak. hidup adalah putaran sejauh mana pun kita berlari akhirnya kita akan pusing di tempat yang sama juga. 

hidup ini unik kalau kita sendiri tahu menggunakan keunikkan hidup kita pada benda yang sebetulnya. 

MAMA HAPPY MOTHER'S DAY.
if i can give all my heart to u i will do
if i can give my kiss just for u for every minute i will do
if i can give my hug to u for 24 hours everyday i will do
if i can give my eyes to u i will do
if i can give my hand and my leg to u i will do
if i can give all my love just for u i will do
if i can give my life to u i also will do
because of u i'm here now
because of u i can smile
because of u i can cry
because of u i can laugh
because of u i know u such A GREAT WOMAN for me and i want to be like u.

mama, ina sayang mama <3

bye


Sabtu, 12 Mei 2012

Dedicated To Mama

assalamualaikum
hye peeps

228606_208166505883994_183744098326235_630621_3343832_n_large
222602_208166519217326_183744098326235_630622_1564325_n_large
230269_208166542550657_183744098326235_630624_5217441_n_large
222528_208166555883989_183744098326235_630625_1405360_n_large
224023_208166529217325_183744098326235_630623_1878515_n_large

my mama gave me life and never once asked for anything in return.
that her secret you know, 

always giving without an expectations.
she is as constant as the sunrise the moon,

 the stars and i count on her.
she helps me find my way through the years and makes me laugh while doing it.
there are some things that only a mama can do.


so mama HAPPY BELATED BIRTHDAY love you mum ♥


Jumaat, 11 Mei 2012

Soalan Lagi dan Lagi

assalamualaikum
hye peeps

Tumblr_m3q5gyypim1rs6c9oo1_500_large


  1. Nama: Amalina Yaakub
  2. Umur: 81 tahun this year ( giler nenek berblog )
  3. Birthday: 23 august should be
  4. Sekolah: dah umur 81 mana sekolah dah hahaha :P
  5. Blood type: must be B ( siapa darah B angkat tangan )
  6. Start blogging: since 2010 ( almost 2 years dah )
  7. Nama samaran di Blog: Amalina Yaakub juga
  8. Hobi: Tidur
  9. Bakat lain: Membuli kahkahkah
  10. Personality: Pendiam ( maybe ) Peramah ( maybe )
  11. warna kegemaran: of course la Biru
  12. most memorable childhood memory: Amnesia ( tak ingat apa apa waktu kecik kahkahkah )
  13. Your biggest complaint currently: not sure
  14. Ideal husband: as long as dia boleh terima kelemahan aku dan aku boleh terima kelemahan dia so dia jadilah ideal husband aku hahaha
  15. Buah buahan kegemaran: Epal ja
  16. sayur sayuran kegemaran: Tomato
  17. Nombor kegemaran: 23
  18. Perkara yang paling membuat anda stress: Benda yang kecik tetiba dibesarkan macam bom atom meletup di Malaysia
  19. Your mood right now: i'm not okey
  20. Perkara yang perlu anda buat sekarang: tengah jawab soalan soalan ni la.
  21. ciri kanak2 yang anda suka: semua budak budak aku suka.
  22. Food you like: bihun sup
  23. Food you don’t like: berkaitan ikan pari
  24. Filem yang membuat anda sedih: tak jumpa lagi.
  25. Drama yang paling berjaya menarik perhatian anda: aku rasa belum jumpa
  26. Muzik kegemaran: country
  27. Harapan masa depan: be a such a great woman
  28. Perkara yang menyebabkan anda mudah ketawa: asalkan benda tu lawak so ketawa la.
  29. Tinggal di mana? : Malaysia ( jawapan minta kaki )
  30. Jika anda memiliki RM1 juta: hurmm aku pun tak tahu aku akan buat apa.
  31. Destressing methods: garu kepala.
  32. What you want to learn: lebih cool dan tak kuat membantah cakap orang.
  33. Apakah perasaan anda bila anda benci diri sendiri: of course la rasa down.
  34. About relationships before marriage: perlu untuk mengenal orang tu. dan sewaktu dalam relationship jaga lah batas okey :)
  35. Prinsip hidup: be a strenght after a fall
  36. Precious friends: my bff 7 person. u must be know who.
  37. Favorite drink: Milo Ais
  38. Hadiah hari jadi yang paling berharga: ucapan yang ikhlas yang bukan sebab facebook yang ingat hahaha
  39. Haiwan Kegemaran: kucing
  40. Haiwan yang paling anda fobia: ular and ikan pari
  41. Cuaca kegemaran di Malaysia: erkkk malaysia ada cuaca ka heheh ada dua ja hujan atau panas so nak pilih apa?
  42. Pemandangan yang buat anda tertarik: sunset
  43. Luar Negara yang ingin anda melancong: Australia
  44. If the world was to come to an end tomorrow: i want to say i love you mum and dad and for all of you please forgive me what i have done before.
  45. Harapan paling besar setiap masa: be a such a great woman.
  46. E-mail: amalina.lavender@yahoo.com
  47. Idea asal entri ini: Cik Bunny ^-^
  48. Soalan paling disukai: 43
  49. Soalan paling seram: 44
  50. Last word: terima kasih sebab baca sampai habis hahaha aku tau hanya aku sahaja yang akan baca sampai habis. :P
habis sudah bye.

                                                                                                    Khamis, 3 Mei 2012

                                                                                                    Dedicated To Abah

                                                                                                    assalamualaikum
                                                                                                    hye peeps



                                                                                                    ABAH

                                                                                                    I have grown up with
                                                                                                    the wisdom of your WORD
                                                                                                    the cheerfulness of your LAUGHTER
                                                                                                    the strength of your MIND
                                                                                                    and
                                                                                                    the warmth of your LOVE
                                                                                                    THANK YOU for all that you have been
                                                                                                    you have INSPIRED the best in me

                                                                                                    so my pretty awesome abah
                                                                                                    HAPPY BIRTHDAY for you just for you and only you

                                                                                                    we love you always from mama and your only daughter.
                                                                                                    bye <3


                                                                                                    Rabu, 2 Mei 2012

                                                                                                    May

                                                                                                    assalamualaikum
                                                                                                    hye peeps

                                                                                                    578942_402002169820542_195442737143154_1290449_436345721_n_large

                                                                                                    selamat hari pekerja kepada yang bergelar pekerja ( iaitu semalam bukan hari ini ) jadi bersempena cuti sekolah satu hari SAHAJA kami sekeluarga seluruh keluarga telah membuat gatering tapi jangan tanya aku gambar mana? sebab satu gambar pun tak do. nampak sangat kan nampak sangat kan aku pemalas gambar gambar ni kecuali kalau event tu penting ada la gambar sekeping dua.

                                                                                                    sebelum tu aku nak cakap hye MAY bye APRIL. sekejap ja masa hari tu aku rasa macam baru ja aku buat entry hye APRIL sekarang ni dah bye APRIL. korang tak rasa dunia ni berputar sehari ke sehari dengan semakin laju ka? ataupun aku ja rasa macam tu?

                                                                                                    apa apa pun aku harap bulan MAY ni mampu bagi keceriaan kepada semua sebab bulan may banyak hari hari yang teristimewa untuk semua orang. kalau family aku
                                                                                                    1 mei - birthday Aqila Bucuk
                                                                                                    2 mei - birthday Datin Bedah
                                                                                                    3 mei - birthday Pakcik Yaakub
                                                                                                    12 mei - birthday Puan Jamaliah
                                                                                                    13 mei - birthday Syasya Budak Kecik
                                                                                                    9 mei - happy mother day
                                                                                                    16 mei - happy teacher day
                                                                                                    tu ja kot aku rasa yang berkaitan dengan keluarga aku yang lain tu aku tak sure la so kalau korang bulan mei bermakna tak untuk korang. kalau tanya aku semestinya aku jawab YES IT IS.

                                                                                                    so semalam sambut birthday Aqila. sambut la tu kan. tapi buat hanya untuk family yang terdekat sahaja tak da la buat grand sampai ke hotel 10 bintang. just makan besar dengan keluarga dengan tok, wan, makcik makcik, cousin cousin. berkumpul satu family lebih bermakna kan.

                                                                                                    so CIK AQILA happy birthday dear may Allah bless u in ur future and bless u in hereafter too. and i wish u GOOD LUCK in UPSR. do the best dear and after that let's Allah do the rest. chaiyok chaiyok !

                                                                                                    petang tu before nak balik rumah shopping dulu la kan. masyaallah manusia banyaknya cuti cuti ni ishh nak beratur tu panjang sungguh tak tahan. yang kami semua pun mengada nak shopping hari tu juga hahaha. hari lain ada tak nak.

                                                                                                    bye