Sabtu, 16 Februari 2013

Apa Yang Awak Fikir?

Assalamualaikum
hye peeps

20130215_7857_511e48039606ee26a051ff67_large

dalam OTAK kita yang hanya sekecil ini, selalu apa la yang sangat kita fikir kan? ada kita fikir tentang life yang tak melalui track yang betul, macam kita drive adakalanya kita termakan jalan orang sikit tapi adakalanya terjatuh kedalam lopak sikit, kadang kadang apa yang kita fikir ni luar pada apa yang kita nak dan apa yang kita tahu, kita fikir tapi kita tak tahu apa yang kita fikir, kadang kadang apa kita fikir tak sama apa yang nak berlaku. kan? 

kita ni kadang kadang macam piano, nampak cantik, mahal, sempurna dan ingat mudah untuk didekati tapi bila kita duduk dan jari mula mengalunkan bait bait bunyi adakah ia seiring, sesedap Yiruma mengalunkan bunyi kiss the rain? 

kita nampak orang tu cantik, perfect tapi kita boleh cakap, " kalau aku dapat dia ni susah aku nak jaga " tapi bila kita nampak orang tu tak secantik apa yang mata awak nampak awak cakap " kalau macam dia ni senang ja nak jaga " tapi awak tahu ka apa yang sebenarnya bila awak comparekan antara keduanya?

awak nampak si cantik tu susah nak jaga sebab awak fikir semua orang nak dekati dia dan for sure dia layan, kan termasuk dia layan awak sekali, tapi yang si tak cantik ni awak anggap ia mudah dijaga sebab awak fikir tiada siapa inginkan dia kecuali awak so awak ambil remeh. dan JANGAN LUPA, bila sekali awak abaikan apa yang ada dihadapan mata awak, yang awak anggap senang tu la yang awak akan hilang, sebab dia akan pergi pada yang lebih menghargai dia. JANGAN TERKEJUT.

hidup ada yang hanya bagi kita SATU SAHAJA peluang untuk kita guna sebaik mungkin, sekali awak abaikan peluang yang ada, masa untuk ucap BYE untuk selamanya la. jangan pandang remeh. 

p/s : dah serupa cikgu kaunselor pulak aku ni.

ok lah
bye, love you <3


2 ulasan:

♥ CIKZEK ♥ berkata...

hargai pluang yg ade sebaiknya. kan =)

hamba Allah berkata...

semua manusia sama disisi ALLAH..tiada yg kurang melainkan iman..cantik dan kurang cantik hanyalh bentuk rupa semata2.. :)